Problem vid Trådlös WPA2 kryptering

Det har upptäckts ett säkerhets problem i trådlösa nätverk med WPA2 kryptering. Har ni frågor om detta så är ni välkomna att kontakta oss så hjälper vi er att råda till rätt åtgärd. Vi kan ta fram och installera en som passar ert nätverk bäst.

– Hur fungerar det?

När en dator, mobiltelefon, surfplatta eller liknande ansluter till ett trådlöst nätverk, så sker en ”Handskakning” mellan den trådlösa routern/accesspunkten och t.ex. mobiltelefonen. Denna handskakning kan hackare komma åt genom att vara inom nåbart avstånd (normalt 30-50 meter) från Routern/Accesspunkten.

-Vad ska/kan man göra?
Först och främst så måste man vänta tills det kommit en uppdatering för sin Router. När den kommit så finns den på hemsidan hos tillverkaren. Om tillverkaren av routern inte har gjort en uppdateringsfix så får man helt enkelt vänta, eller köpa en router som har denna fix installera, eller som har den för nedladdning.

Så att köpa en ny router som ej har en uppdatering eller detta fixat, är helt meningslöst.

-Hur kan man skydda sig tills det är löst?

  1. Helt enkelt inaktivera den trådlösa funktionen på Routern. 2. Sätta ett schema på när det trådlösa systemet är igång så det är avstängt under natten t.ex. 3. Byta till en router som har en uppgraderad programvara.

-Företagare.

Är man företagare och har sitt företag på ett sådant ställe där det finns risk för hackning så bör man se över detta snarast.

Comments are closed.