Support on XPSupporten på XP

Supporten på Windows XP upphör den 8 april 2014.

Vad innebär då detta för dig som har Windows XP?

Den 8 april 2014 slutar Microsoft att skicka ut uppdateringar för Windows XP.

Man får inte varken uppdateringar eller säkerhetsuppdateringar. Dessa uppdateringar är viktiga för att operativsystemet ska fungera stabilt, inte krångla och vara så säker som möjligt mot hackare eller virusatacker. Så efter utgångsdatum kommer det krångla mer och mer, vilket gör att det blir mer systemkrascher, programlåsningar osv. Men detta är inte det största problemet, utan det är att dom säkerhetshål som dyker upp inte täpps igen längre.

Om dessa inte installeras då säkerhetshålen uppstår, kan hackare skicka skadlig kod och falska sidor, lyssna på knapptryckningar, hämta lösenord och personliga upplysningar osv.

Så det är viktigt att byta/uppgradera sitt operativsystem eller byta dator till en nyare modell.

Vi kan hjälpa er med uppgraderingar av operativsystemet och, eller er dator. OBS!!! Om ni har XP eller Visa med ett gammalt servicepack, så kan det faktiskt vara så att ni redan nu INTE är skyddade och är utanför supporten. Så kontrollera noga era datorer att de har något av följande servicepack. XP=SP3, VISTA=SP2, Windows 7=SP1

Så här gör ni för att kontrollera ert servicepack på just er version.

XP: Klicka på ”Start”. Högerklicka på ”Den här datorn” och välj ”Egenskaper”(Har ni den gamla typen av startmeny så finns ”Den här datorn” på skrivbordet). Under ”System” står er version och vilket servicepack ni har. Ni ska alltså ha Service Pack 3.

Vista/Windows 7:

Klicka på ”Start”. Högerklicka på ”Dator” och välj ”Egenskaper” (Har ni den gamla typen av startmeny så finns ”Dator” på skrivbordet). Under ”Windows-utgåva” står vilket ”Service Pack” ni har. Ni ska alltså ha Service Pack 2.

Windows 8: Har inte kommit med något Service Pack än men det kommer snart ut en i oktober. Den versionen uppdaterar hela operativsystemet, och kommer då heta ”Windows 8.1”. Bl.a. startknappen kommer tillbaks och en massa förbättringar. Jag kommer skriva lite om det på facebook.

Comments are closed.