Windows 8Windows 8

TestWindows 8 eller inte?

Ska man köpa/uppgradera till Windows 8?

Ja detta är en fråga som dyker upp mer eller mindre konstant. Jag kan mycket väl förstå varför denna hysteri kring Windows 8 uppkommer. Jag har kört Windows 8 ca: 1 år innan den kom ut (testversioner) och jag måste säga att jag höll på att bli galen. Det var ingen höjdare precis var min första känsla. Konstig startmeny, svårt att hitta och förstod inte vad meningen var med denna förändring.

Men jag är som jag alltid varit när det gäller datorer och programvaror, att man måste testa och prova ordentligt. Microsoft som är kolosalt stora och ett helt hav av it-tekniker, programmerare m.m. måste ju ha en mening med det hela. Så jag grävde mig ner i det hela och körde det parallellt med mitt Windows 7. Det dröjde dock inte länge innan jag märkte en hel uppsjö med förbättringar och börja förstå hur dom tänkt.

  1. Windows 8 startar Hysteriskt mycket snabbare än alla tidigare versioner.
  2. Integreringen med mailkonton, andra datorer och smartphones var helt fantastiska.
  3. Om man justera det så det passa sitt arbetssätt så är det väldigt lika Windows 7. Eftersom man kan använda den som traditionell pc eller surfplatta. Och nu när uppdateringen 8.1 kommer ut i oktober så behöver man knappt använda den konstiga startmenyn.
  4. Man behöver inte längre Outlook. Dom inbyggda apparna som finns som standard tar hand om mail/exchange, kontakter och kalender helt synkroniserat.
  5. Om du köper en surfplatta så kan du göra Exakt samma på den som på din laptop eller stationära dator. Detta gör att även surfplattan blir väldigt komplett och du behöver inte krångla med android, ipad och olika versioner på pc, surfplattan eller mobiltelefonen.
  6. Mobiltelefonerna finns med Windows Phone 8. Och då innebär det att alla dina kommunikationsutrustningar har samma system. Tar du ett kort med mobilen och sätter dig sedan vid pc’n eller surfplattan så finns bilderna redan där utan att behöva synka manuellt. Detta gör vardagen enormt mycket enklare.
  7. Dina favoriter och datorinställningar synkas mellan dina olika enheter så det fungerar likadant på dina datorer eller surfplattor.

Slutkontentan är att steget från Windows tidigare versioner till Windows 8 är stort, men du gör ett enormt kliv till den synkade vardagen där du kan komma åt all din data oavsett vart du än befinner sig.

Comments are closed.